Kde celebrity čekají na fotku s vámi?

Madame Tussauds London

Jak je známo, v této budově naleznete slavné muzeum voskových figurín pojmenované podle Francouzky Marie Tussaud, která vyráběla sochy z vosku a později založila v Londýně své muzeum momentálně sídlící v budově planetária na Marylebone Road.

Marie Tussaud je také zvěčněna ve svém muzeu.

Marie Tussaud je také zvěčněna ve svém muzeu.

Původně jsem si říkal, že prohlížení si voskových podobizen slavných osobností bude nuda. Nejsem typ, který by si stoupl ke každé soše a hned se s ní chtěl vyfotit. Musím však uznat, že i tak bylo zajímavé se aspoň touto formou setkat s oblíbenými sportovci a umělci.

 

Některé sestavy soch s odstupem času získávají nový význam, když si je prohlížíte na fotkách. Třeba když jsem krátce pro odhlasování Brexitu našel fotografii voskového Borise Johnsona postávajícího vedle tehdejšího premiéra Davida Camerona.

 

Co mě vyloženě nadchlo, byla přechodná výstava zaměřená na scény ze Star Wars. Stoupnout si doprostřed souboje Luka Skywalkera s Darthem Vaderem nebo si zblízka prohlédnout C-3PO s R2-D2, to opravdu stálo za to. Vstupné sice není vyloženě "za lidovku", ovšem vyplatí se koupit lístky on-line, což vyjde levněji. Ještě výhodnější je, když si koupíte multiticket na více atrakcí. Lze kombinovat například se vstupem na London Eye.

Internet Art
Antik Praha

Starožitnosti, Cestování bez průvodce na Google +, Facebook, Twitter

Experimentárium
Rhodos, Řecko